pühapäev, 31. jaanuar 2010

Kuues

Ühel õhtul istusin Paulo kõrvale autosse ja teatasin talle, et mind ei huvita tema arvamus, mina ostan juba täna meie perele ühe otsa piletid Eestisse. Tema vaatas mind muidugi kohkunud näoga ja küsis, mis juhtus. Tegelikult ei juhtunudgi midagi, lihtsalt villand sai. Ma talun suhteliselt normaalselt külma, kannatan nurisemata ära vihma ja enamasti mulle isegi meeldib tuul, aga kõik kolm korraga ja pikka aega järjest on minu jaoks ikka juba liig. Sel aastal on koguaeg sadanud ja puhunud. Ainuke koht, kus sooja saab, on dussi all ja ka seal oli mul au olla see, kelle pesukorra ajal gaas otsa sai ja selle tagajärjel külmast lõdisev ja tigetsev fuuria voodisse pidi ronima.
 Kui varem oleme alati uue aasta esimesel
 päeval ühe supluse teinud, siis sel aastal ei tulnud see kõne allagi. Aga vaadake ise. Siin on aasta 2009 esimene päev



Ilm oli ilus, tuulevaikne. Vesi ja õhk mõlemad kuskil 18 - 20 kraadi, veetsime rannas tükk aega.
Laura on pildi peal püksatu väga lahedal põhjusel. Kahe-ja poolene Laura teadis väga hästi, et pissi tuleb potti teha. Aga seda teadis ta ka, et kui juhtub, et püksid siiski märjaks saavad, siis tuleb need kohe jalast ära ajada. Sama lugu oli ka ujumsriietega. Püksikud jalas, sai rannas ilusati mängida, aga nii kui vette minnes vesi jalgevahele jõudis, pidi ta tagasi rätiku juurde jooksma ja märjad püksid jalast ajama.

Ja nüüd siis selle aasta pildid, tehtud tegelikut ühel 2009 viimastest päevadest.


Vihma just ei sadanud aga tuul oli küll. Lainekõrgus umbes viis meetrit, kui mitte rohkem. Mühises juba mitu päeva järjest igal pool nii, et kõrvad olid väsinud. Olime pikal ja lagedal rannal, kus liiv oli puhutud ka ranna ja tee vahel asuva muru peale ja tuiskas üle tee. Lainepilte ei ole just sellesama ranna lauguse pärast. Taavi oli enamuse osa ajast laste liumäe taga peidus, Vahel piilus, nagu sõdur kaevikust ja arvas, et tal on sealgi hea ja ei pea ju vee äärde minema. Liumägi omakorda oli poolest saadik suure liivavalli alla mattunud. Auto oli selle poole tunni jooksul, mis me rannas olime, soolakihiga kattun. Ja ka juuksed ja riided olid soola täis.
Ja nii on see juba pikka aega. Ma kohe ei teagi, mis parem. Kas pooltroopiline Assooride talv või  - 30 kraadi.

Kommentaare ei ole: