kolmapäev, 17. veebruar 2021

Karneval on tore.

 Eriti muidugi lastele. 

Sel aastal rahulikum kui tavaliselt. Karneval on üks suurimaid pidupanemise aegu Assooridel, seda kuu aega järjest. Sel aastal välditi igasuguseid rahvakogunemisi sellega, et restoranid tohtisid alates kella kolmest ainult take away põhimõttel töötada, kõik peod keelati ja suurt veesõda peatänaval ka ei korraldatud. Kõige rohkem kannatas selle all Terceira saar, kus karneval on eriti au sees, kus peod kestavad kaks-kolm päeva jutti ja rahvast täis saalides esinevad amatöörgrupid, kes panevad kokku oma satiirikava. Karneval ei ole riigipüha aga traditsiooniliselt antakse nii avaliku teeninduse kui enamuste firmade poolt teisipäev vabaks ja ega kellesti suurt töölooma niikuinii poleks. Sel aastal ei antud isegi vaba päeva et illegaalseid pidusid vältida. 

Niisiis lustiti sel aastal töö juures, koolis, trennides või koduselt. Uisutrenni minnakse karnevalinädalal alati kostüümiga. Eva kool tähistab ka. 





Eva muljetas pärast:

-Tead, M.J. riietus nagu Ariana Grande. 

Kujutasin ette kuidas kaheksa-aastane tuleb kooli seksika rinnahoidjaga ja kümnesentimeetriste kontsasaabastega. 

- Aga tal polnud samasuguseid riideid ja siis ta panni Minni -hiire kleidi. Sest noh, Ariana Grande võib ju ka kodus selga panna, mis ta ise tahab. 

Et siis kõrge hobusesaba ja Minni kleit on Ariana Grande´i vaba aja riietus. 


Veidi hiljem:

- ja üks tüdruk oli Pippi. Aga tal oli hoopis lilleline laiade varrukatega kleit.... ja sellised laiad püksid... ja kaks patsi oli tal küll aga need ei olnud üldse üleval, vaid tal oli hoopis peapael....

Selle koha peal süttis mul lambike:

Hippi, kullake, see Pippi on hoopis üks hippi!


Kohalik tüüpiline karnevalimaius on siin  malassada, selline pontsiku sugulane, aga lapik ja sidrunikoorega tehtud. Igal aastal tehakse ja süüakse neid suurtes kogustes. Ämm tegi tavaliselt kolme või nelja kilo jahuga, kui asja juba ette võttis. Sel aastal ei võtnud, praadimine on tükk tööd, sel aastal polnud kedagi appi minemas, sest kõik kardavad nakkust neile viia ja äi on viimasel ajal oma veresuhkruga kontrolli alt väljas. Mina olen muidugi korralikule eestlasele omaselt vastlakukli kummardaja, nii ka sel aastal. Sai tehtud üks korralik ports vastlakukleid aga et mitte päris reetur olla, maitsestasin vahukoore apelsinikoore- ja mahlaga. Njämm


Kommentaare ei ole: