reede, 21. november 2008

Viieteistkümnes sissekanne.

Tere jälle. Reede õhtu, mina tööl ja ei ühtegi klienti. Mis muud kui blogima.....

Vahepeal elasime ühe selle aasta esimese gastroendriidi ehk siis kurja kõhutõve. Väikeste laste vanemad teavad selle haiguse põhireegleid väga hästi. Teiste jaoks panen põhilised punktid siia kirja.
1. Haigus annab endast ALATI ja tõesti alati märku öösel. Enamasti veel siis, kui teil on kas just selleks õhtuks või siis järgmiseks päevaks midagi plaanitud.
2. Tavaliselt algab kõik tugeva oksendamisega, mille käigus saavad oma laadungi ka tekk, padi ja muud voodiriided. Tihti kaasneb ka teie riiete või juuste kokkupuude selle ebameeldiva ollusega.
3. Kui haigus on endast juba märku andnud, siis ärge sellel öösel und lootke.
4. Peaaegu 100% on tagatud, et kõik lapsed peres saavad nakatatud.
Reegleid on veel aga praegu ei tule rohkem meelde.
Igatahes seekordne oli klassikaline näide. Paulo oli terve nädalavahetuse kodus, mina olin esmaspëaval ja teisipäeval vaba. oleks olnud neli põetamisepäeva - Taavi hakkas oksendama otse loomulikult ööl vastu kolmapäeva, kui kumbki meist ei saanud järgmisel päeval puududa.
Peab ütlema, et oleme juba veteranid haiguse vastu võitlemises. Puhtad padjakotid ja linad said kohe marlimähkmetega kaetud. Kauss voodi äärde, samuti pabertaskurätid ja tops vee ja jääkuubikutega, kust siis iga 5 min tagant saab lonksu juua anda. Laura issiga teise tuppa magama ja mina Taavit valvama.
Kella kolme paiku jõudis ka kõhulahtisus kohale, õnneks on Laural veel öösiti mähkmed, mis said sel ööl sujuvalt otsa. Kella nelja ajal öösel suutis siiski ka Laura ühe korra oksendada. See tegi elu omakorda veel raskemaks, sest ühe haige lapse saan ma veel ämma juurde jätta, aga kaks on liig, mis liig. Hommikul vaatasime neid kahte ja mõtlesime mida teha. Laura paistis selline rõõmus ja kõbusam, nii et otsustasime teise lasteaeda viia. Tean küll, et nii ei tohi teha ja võib teisi lapsi nakatada jne aga midagi polnud parata.
Lõuna ajal helistatigi , Laura olevat okendanud. Ei jäänud midagi muud üle, kui Paulo võttis pool päeva vabaks ja jäi lapsi hoidma. Õnneks ei hakka kõhutõved Laurale eriti külge nii et ta ei lase ennast sellistest asjadest häirida. Need kaks oksendamist olidki tema puhul ainsad. Taavi seevastu pidi kaks päeva tagantjärele vanaema-vanaisa juures toibuma, täna siis läks jälle lasteaeda.
Kokkuvõtteks; ei ole olemas hullemat asja kui kõhugripp, eelistan sellele isegi tuulrõugeid, mingist tavalisest külmetusest rääkimata. Kaks totaalselt magamata ööd ja halb hais koguaeg ninas ei ole just parim ajaviide. Ja noored, kes plaanivad lapsi saada: proovige enne ühte kõhugripiga last hoida ja alles siis otsustage.




Üleeile ujus meil poe ees meres hüljes. Kuidas ta vaeseke siia sai, ei tea. Meil on siis selline laevasadam, kus kai moodustab poolringi. Hülged, eriti noored, satuvad saarte juurde mõnikord talvel, kui hoovus neid veidi eksitab. Sel aastaajal ei ole see igatahes normaalne. Tegemist oli täiskasvanud, umbes paarisajakilose loomaga. Hulpis siin vees ja uudistas teda uudistavaid inimesi. Paar tundi hiljem ujus kai alt läbi teisele poole ja kadus mere poole. Loodan, et leidis ilusasti oma kaaslased üles.
Olin siiamaani alati kahetsenud, et mina kunagi ei näe, kui vaal liiga kalda lähedal on või kui kilpkonn randa uhutakse jne. Nüüd avastasin, et selline asi teeb pigem kurvaks, sest näitab, et midagi on valesti. Olime kõik mures, kas hüljes on haige või viga saanud. Ja samas ei olnud võimalik mitte midagi tema aitamiseks ette võtta. Nii suurt looma ilma talle viga tegemata kinni ei püüa. Nii ei jäänud ka spetsialistidel muud üle, kui kaldal seista ja teda jälgida. Loodan tõesti, et ta tegi meile lihtsalt üllatusvisiidi ja läks siis teiste juurde tagasi.

Foto ei ole eriti hea. Tegelikult nägime me üksteist palju lähemalt.
Side lõpp

Kommentaare ei ole: