pühapäev, 1. veebruar 2009

Viies

Kuidas teile meeldib, kui väljas on 10 kraadi sooja?

Ilus kevadine ilm, eksole.

Aga kuidas teile meeldib, kui väljas on 10º soojakraadi, sajab vihma ja rahet ja tuul on kohati kuni 90km/h. Lisage veel juurde maja seinad, mis koosnevad blokkidest või kividest, tsemendist ja välisest ja sisemisest värvikihist. Ruumid on suured ja avarad ja ainuke potensiaalne küttekolle on gaasipliit, kuid selle kohal on ventilatsioonikorsten, kust suure tuule korral võib vihma sisse sadada ja kus tuul on nii tugev, et kustutab tiku enne tulesüütamist. Tere tulemast Assooride talveidülli.

Sel aastal juhtus midagi erakordset, mida mina pole veel näinud ja mis pidavat olema üliharuldane – siin sadas lund. Corvol ja Floresel üle terve saare, S.Miquelil ainult kõrgemates kohtades. Pico on loomulikult lumega kaetud. Üle terve meie saare sadas vihma ja rahet, lausa niipalju, et Taavi sai hiljem hea mitu peotäit rahet süüa ja nõudis mahla rahega, kuna see olevat parem, kui jääkuubikud.

Selle kõige juures muutub tuul lausa positiivseks nähtuseks, vähemalt kuivatab kiiresti vihma vahepeal. Ja meil oli selleks nädalavahetuseks kartulivõtt plaanis :)

2 kommentaari:

www.footgolf.eu ütles ...

... pane tellised gaasipõletitele väikesele tulele ja vana kartulikott ventilatsioonilõõri...., kas elektriradikaid ei müüda?, parimat, G , kirjuta ikka ka ....

irvikkass ütles ...

Vastuseks kirjeldan Eestimaa talve supilinlase pilgu läbi:)


Mina nägin terve nädalavahetuse vaeva, et mul torud ää ei külmaks korteris. Seda "torusid" mis külmuda saaks, on vaid 1,5 meetrit piki köögiseina, niisiis pistsin laupäeval laua alla elektriradika ning trotsides mõtteid elektriarvest, keerasin täisvõimsusele. Mis ma selle eest sain? Sooja köögi pühapäeva õhtuks, kui tagasi jõudsin, aga vett vaid paar tilka. 20 kraadi külma oli küll ära, aga see tundus ikkagi absurdne.

Mis juhtus?
Alumised naabrid, kelle korterist mu torud tulevad, läksid kodust ära ja unustasin esiku-ukse pärani ning tegid kõikidest torudest jääkuubikuid :)

KÜlmad ilmad olid (ja on veel) nagu päris - hommikul on taevas sini-sinine ja päike paistab ning põsed saavad roosaks.