laupäev, 29. oktoober 2011

Talv on tulekul

Sel nádalal panime lópuks esimest korda lastele kooliminekuks pikad púksid jalga. Seni káidi kas lúhikeste púkstega vói kleidi ja sokkidega. Mingi jakk vói vihmakeep on kúll juba igaks juhuks kaasas aga váhemalt Taavil pole ma seda veel korda seljas náinud.

Sel nádalal aga langes tempereatuur jársult 18 kraadini. Ja hirmuga avastasime,et mólemad lapsed on suve jooksul oodatust rohkem kasvanud. Umbes neli kuud pole kummalgei úhtegi pika varukaga pluusi ega piksáárelisi púkse vaja olnud ja núúd tuleb válja, et Taavile on parajad ainult kaks paari. Úlejáánud on kóik kukekad vói tagumikust kitsad. Ja Laurale on eranditult kóik riided lúhikeseks jáánud, nii pluusid kui púksid. Ónneks armas óeraas andis mulle Eestist kaks paari púkse kaasa. Ja úhed mustad teksad, mida ma alles juulis vaatasin, et oi kui pikad, on núúd ilusasti parajad. Tundub, et keegi on vahepeal meie lapsi venitamas káinud.

Ja Laural on ametlikult esimene jáávhammas igemest váljas. Seda siis viieaastaselt ja kahekuuselt. Praktiliselt aasta varem kui Taavil. Ainult et selle hambaga on úks háda, piimahammas ei ole veel eest ára kukkunud. Nii ongi all keskel kaks hammast korraga suus. Taaviga láksime lópuks hambaarsti juurde, kes kaks alumist piimahammast válja tómbas, aga see lóbu maksab 80.00EUR. Ma úritan Laurat veenda, et parem on hammas ikka ise válja loksutada. Niikuinii peab ta vaeske kolm vaktsiinisústi saama ja uuesti kurguarsti juurde ja ilmsalt operatsioonile minema. See tundub juba liiga palju arste korraga. Ja Taavi on juba kade, sest tema pole nii ammu enam arsti juures káinud ja ja tahab ju ka hambaarsti juurde minna. Esimest korda elus náen last, kes palub hambaarsti juurde, ja ei taha hambaid válja logistada, sest hambaarsti juures on pónevam ja arst peseb puuriga hambaid ja teeb igemesse sústi, aga see on selline ... tunne noh... mitte valus. Hakka vói kahtlustama, et mul on laps haiglas ára vahetatud, sest minu oma kull nii ei káituks.

Kommentaare ei ole: