neljapäev, 4. detsember 2008

Kaheksateistkümnes sissekanne.

Peas keerleb seekord sada pisikest asja, mida ei oska omavahel seostada. Nädal on parasjagu pingeline, ehk siis sellepärast. Vaja ju kõik oma jõuluüritusd paika sättida nii, et keegi ei kannata. Üks kolleeg läheb just sel ajal Portosse nii et peame kolmekesi hakkama saama ja kõigil on midagi plaanitud. Aga noh, tundub, et need asjad hakkavad paika loksuma.

Sain lõpuks oma endise ülemusega kohtuasjad ühele poole. Kohus otsustas, et peab mulle raha välja maksma. Aga kuna ja mis aja jooksul, see on ikka lahtine nii et ei tea, kui kaua see asi veel venida võib. Kogu selle protsessi jooksul ei näidanud ülemus muidugi kordagi nägu. Näis, mis siis nüüd. Igatahes seda raha me enam ei loodagi, kui tõesti midagi saame, siis on hea üllatus.

Laural on jõulupidu 12 detsember, mina olen sel ajal muidugi tööl. Teise kolleegiga vahetada ei saa, sest tal samuti selleks päevaks omad plaanid. Kolmandal on see just ainuke vaba päev, mille mina nüüd siis edukalt ära rikkusin. Igatahes jään talle suure teene võlgu.

Viimasel ajal olen jälle statistikahuviliseks muutunud. Või õigemini, huvitavaid statistikaid on avaldatud. Esiteks muidugi see, et Eestil ja Portugalil on ühiseks jooneks see, et neis riikides on suurim värskete HIV nakatunute arv. Mõtlen juba vaikselt põhjalikuma kakskeelse analüüsi peale aga see tuleb kunagi hiljem.
Teine on see, et Assooridel, kus elab umbes 3-5% Portugali elanikkonnast, pandi eelmisel aastal toime 16% neid kuritegusid, kus mees tappis oma naise. Ja kuna on ju teada, et enamus perevägivallajuhtumeid siiski selle punktini ei jõua, siis jääb üle ainult oletada, kui suur on perevägivalla protsent. Leidsin siit kinnitust, et minu tähelepanekud, naiste ja üldse siinsete suhete kohta ei olegi nii valed. Ka sellel teemal üks pikem arutelu plaanis.

Tahtsime sel aastal teha sellised jõulupakid, kus sees pudel Jägermeistrit, kaks sidrunit, tee, kaks kruusi ja buntschi tegemise õpetus. Need siis Joaole-Martale, Ricardole-Dianale, kui d põrkasin enneolematu takistuse otsa. Nimelt EI MÜÜDA SIIN JÄGERMEISTRIT, tumedat rummi pole samuti leidnud. Nüüd pea täiesti tühi, mida neile kinkida.

Kommentaare ei ole: